omslag1
omslag2
omslag3

Aanbod voor honden

Spel- en socialisatieklasjes

Nooit te … om te leren!

Gedragstherapie

Speuren

Cursus ontspannen alleen zijn

Gedrag
Spel- en socialisatieklasjes

Als een van de eerste hondenscholen in België startten we (toen nog onder de naam Whisper) 25 jaar geleden met beloningsgerichte trainingen. Met de jaren werden we minder en minder een "school" maar meer een plek waar baasjes samen met hun hond graag naar toe komen om hulp te krijgen bij "opvoeding" van de hond.

Via privébegeleiding en training in kleine groepjes wordt de nadruk gelegd op een goede band met je hond en helpen we je hond zich goed te voelen in zijn dagelijks leven.

Gehoorzaamheidsoefeningen maken daar deel van uit, maar vooral ook een goede ontwikkeling van de competenties van je hondom met situaties om te gaan in onze maatschappij.

Al de lesgevers hebben opleiding genoten zodat ze op een verantwoorde manier jou en je hond als team kunnen bijstaan. Alle leden van het gezin zijn welkom.

Als grote liefhebbers van ‘spel’ en met het inzchthoe mens en hond zich hierin kunnen ontplooien, blijven we steeds een deel van onze lesjes bewaren om de honden samen te laten spelen in geselecteerde groepjes.Het is niet makkelijk om groepslesjes te organiseren waar honden zich blij en ontspannen voelen. Voor veel honden betekent trainen in groep stress en een overdaad aan prikkels.

We willen ons eigen karakter behouden en blijven kiezen voor kleinschaligheid.

Er komen dus slechts sporadisch plekjes vrij in onze groepjes en deze willen we reserveren voor honden of mensen die in een "gewone" hondenschool om een of andere reden uit de boot vallen.

Prijs (vast startpakket van 10 lesjes): 150 euro
Prijs (opvolg groepslesjes(kan alleen als er plek vrij is)): 150 euro per 10 lessen, plus 20 euro per jaar voor verzekering
Prijs (privé puppyles): 50 euro per 50 minuten plus eventuele vervoersonkosten
Nooit te … om te leren!

Nooit te … om te leren!

Verdergaand op het principe dat we vooral een plek willen zijn voor honden die elders uit de boot dreigen te vallen, bieden we een aantal keer per jaar workshops aan volgens het concept “Nooit te … om te leren!”.

Daarin organiseren we fijne, ontspannende en leerzame namiddagen voor honden die net een tikkeltje extra zorg nodig hebben.

Zo hebben we bijvoorbeeld onze dag: “Nooit te oud om te leren” voor honden die een dagje ouder zijn maar even goed genieten om samen allerlei dingen te ondernemen, of onze dag “Nooit te vrolijk om te leren” voor die honden die stuiterend de dag doorbrengen en net wat minder concentratie hebben.

Bij “Nooit te jonge baasjes om te leren” richten we ons op honden met hun jonge baasjes tussen 6 en 16 jaar oud.

Hou zeker onze agenda in de gaten om te kijken wanneer de volgende dagen zijn!

Prijs: zie aankondiging
Gedragstherapie

Soms loopt het niet zo makkelijk met je hond en dat kan veel zorgen en spanning meebrengen.

Dit kan gaan over heel uiteenlopende dingen zoals onzindelijkheid, agressie-incidenten naar soortgenoten of mensen, dwangmatig gedrag, problemen met alleen zijn, slaap-problemen en nog heel wat meer...

Gelukkig zijn heel veel van de gedragingen van je hond die moeilijk vallen of die de hond veel stress bezorgen wel bij te sturen.

Niet met een magische vingerknip, of door al het gedrag met correcties te gaan onderdrukken. Maar vooral door naar je hond te luisteren en te zoeken wat hij nodig heeft, en hem eventueel te helpen om nieuwe vaardigheden aan te leren om beter met dingen om te gaan.

Jouw rol als eigenaar en de band die je met je hond hebt zijn daarbij onmisbaar.

Om met zulke dingen aan de slag te gaan is het dankbaar om een deskundige te hebben die samen met jou mee uitzoekt wat er aan de hand is en wat er nodig is. En dit met een achtergrond van wetenschappelijke kennis en scholing, gecombineerd met vooral een heel hoge dosis praktijkervaring.

We bieden telefonische consulten aan, en eventueel huisbezoeken, zodat iedereen vooral in de praktijk geholpen kan worden.

Omdat we ook zorg willen dragen voor opvolging na een eerste consult, kunnen we maar een maximum aantal begeleidingen lopende hebben. Soms hebben we dan ook jammer genoeg een wachtlijst en geven we voorrang aan problemen die doorverwezen zijn via de dierenarts.

Prijs: 80 euro per uur plus eventuele vervoersonkosten, plus eventuele kosten voor opmaak verslag en opvolging, 60 euro per 50 minuten
Speuren

speuren

Speuren is fijn… Je gaat aan de slag met het belangrijkste zintuig van je hond(zijn neus) en zo kan je even mee in zijn wereld duiken.

Bij een speuractiviteit kan je hond je mee op weg nemen en tonen wat hij kan, en leer jij als goede begeleider hoe je hem kan helpen als hij het spoor bijster zou zijn. Zo vorm je een team met je hond en kan je samen meer dan elk alleen.

Omdat het zo goed is voor de band met je hond, en omdat het een hond ook kan doen groeien in zelfvertrouwen bij het speuren, vinden we dat deze activiteit een plekje verdient in onze werking. En dan met als voornaamste doel, inderdaad, te werken aan jullie band, en jullie allebei een fijne ervaring te geven.

We gaan kwalitatief maar niet competitief te werk in het aanleren aan je hond om levende, vermiste mensen terug te vinden. En dit volgens de methode van Clean Boot Hunting die het dichtste benadert hoe een hond zelf sporen volgt die hij elke dag op zijn weg vindt.

Onze speurdagen gaan één keer per maand door op zondag, en komen ook terug in aparte workshops.

Er is een beperkt aantal plaatsen omdat we iedereen individueel willen begeleiden.

Lees hier functionele zaken als je wilt/gaat speuren met ons.

Prijs: 120 euro per 10 lessen, plus 20 euro per jaar voor verzekering
Cursus ontspannen alleen zijn

We horen het bijna dagelijks van hondenbaasjes: mijn viervoeter kan niet alleen zijn.

Als je hond veel stress of zelfs pure paniek ervaart als hij alleen thuis is, is dat ook voor jou als baasje heel zwaar en kan het een grote impact op je leven hebben.

Omdat we ondervonden dat veel eigenaars hiermee worstelen, werkten we twee online trajecten uit om met dit probleem aan de slag te gaan.

Lees er hier alles over!


Niet gevonden wat je zocht? Klik dan hieronder voor ons aanbod:

Voor mensen

logo