Als een van de eerste hondenscholen in België startte Whisper 15 jaar geleden met beloningsgerichte trainingen. Via privébegeleiding en training in kleine groepjes, wordt de nadruk gelegd op goede gehoorzaamheid met als doel een leuke hond als fijne metgezel te hebben. Naast gehoorzaamheid trainen we ook Treibball en speurwerk volgens de cleanboothunting-methode. Al de lesgevers hebben opleiding genoten zodat ze op een verantwoorde manier u en uw hond als team kunnen bijstaan. We zoeken binnen het hele gamma aan trainingsmethoden de methode die het best bij jou en je hond aansluit.

Lessen gehoorzaamheid trainen we op een terrein in Rotselaar, maar we gaan ook op verplaatsing zodat uw hond kan leren hoe hij zich in andere contexten het best kan gedragen. Uw hond opvoeden is vaak belangrijker dan uw hond leren luisteren! In een ontspannen niet-competitieve sfeer proberen we u en uw hond een basis te geven om via gehoorzaamheid goed te functioneren in allerlei dagdagelijkse situaties.
Omdat de eerste weken dat je hond/pup bij jullie komt zo belangrijk zijn, starten wij trainingen van zodra de hond/pup één week bij jullie woont.

De speurlessen vinden plaats op verplaatsing in bos, wei en veld in de ruime omgeving van Leuven - Aarschot.

We verwachten dat je hond in goede gezondheid is als hij bij onze school aansluit. Verder kunnen alle honden meedoen, van gelijk welke leeftijd, maat, vorm of kleur! Ook kinderen zijn welkom om met hun hond te komen trainen, en binnen de privélessen wordt iedereen betrokken die met de hond moet samenleven.

Meer info over de werking van de school via: sirius@siriustherapie.be