omslag1
omslag2
omslag3

Aanbod voor mensen

Animal Assited Therapy: Individuele sessies voor kinderen, jongeren en volwassenen

Animal Assisted Therapy voor groepen

Wandelingen

Lezingen

Groeps-sessie
Individuele sessies voor kinderen, jongeren en volwassenen

Een hond biedt door de aparte manier van contact nemen met mensen een breed spectrum waarin je therapeutisch kan werken.

Als aai-hond om ontspanning en nabijheid te geven, als brug tot communicatie voor mensen die praten met mensen moeilijk vinden, als hulp bij het trainen van assertiviteit, als veilige spelpartner, of als spiegel voor jezelf om jezelf beter te leren kennen.

Zowel kinderen, ouderen, mensen met een verstandelijke beperking, of mensen die gewoon op zoek zijn naar steun in een moeilijke periode, kunnen hulp vinden bij deze therapie.

In overleg wordt bekeken of deze vorm van animal-assisted-therapy een aanvulling kan zijn bij een bestaande therapie, of op zich een antwoord kan geven op je vraag.

Doorheen de jaren bouwden we een specialisatie op in de therapeutische behandeling van hondenfobie bij kinderen en volwassenen. Hierbij ontwikkelden we een geheel eigen programma waarbij zowel kinderen als volwassen hun angst leren plaatsen en verkennen, en er meer grip op leren krijgen. Daarnaast zoeken we ook of honden zelfs leuk kunnen zijn, en hoe je met hen kan communiceren. We hebben een heel aantal type ‘oefen-honden’ om vanuit veiligheid te verkennen, en gedurende de hele therapie zal eenzelfde ‘steunhond’ je vergezellen.

De therapieën worden gegeven door Eva Lambrecht, systeemtherapeute en hondengedragstrainer, en mede-oprichter van de opleiding Dog Assisted Interactions bij Odisee. Lid van BVRGS en EFTA – NFTO (European Family Therapy Association – National Family Therapy Organisations).

In samenwerking met Lilian Eyckmans

Prijs: 60 euro per uur (Bij verschillende mutaliteiten terugbetalingsregelingen mogelijk)
Animal Assisted Therapy voor groepen

De grote troef van onze VZW is dat we een heel aantal verschillende geselecteerde en getrainde AAI-honden hebben. Zo kunnen we voor elke activiteit de best passende hond zoeken. De ene hond houdt van aaien, de andere van spelen, nog eentje houdt in het bijzonder van wandelen, … en de ene komt het best tot zijn recht binnen individuele contacten, de andere in groepen.

Onze groepssessies zijn er voor verschillende groepen. Zo hebben we onze rusthuisbezoekjes waar we met een aantal honden op bezoek gaan in WZC. Onze professionele insteek maakt dat we ons kunnen differentiëren van kleinschaligere eigen initiatieven, tot mensen die hun hond meenemen naar een WZC.

We proberen immers steeds alle facetten bij elkaar te leggen, van dierenwelzijn, veiligheid voor mens en dier, oog voor de unieke psyche van elke mens, respect voor de ruimtes die we betreden en voor mensen die geen interesse hebben, een aanbod op maat met een diversiteit aan interacties met de dieren afhankelijk van de nood.

En binnen dit alles geven we vooral plaats aan het heel intens genieten van wat een hond geven kan aan fysieke en mentale nabijheid bij een doelgroep die daar zoveel nood aan heeft...

We hebben ook een speciale plek voor bezoeken met onze honden aan groepen kinderen/jongeren. Het is steeds fantastisch om mee met een groep kinderen de wereld in te duiken, een honden-neus achterna. Via de interacties met de honden is het mogelijk voor hen om op een veilige manier zichzelf beter te leren kennen, hun vaardigheden te oefenen, te leren samenwerken met elkaar, of gewoon te genieten van het vrije en het blije dat een hond te bieden heeft.

Onze sessies hebben verschillende thema’s en kunnen op vraag aangepast worden met een meer educatief accent, een therapeutische insteek, of vooral gerichtheid op ontspanning en spel.

Prijs op aanvraag
Wandelingen

Wandeling

Waarom wandelen? Wandelen is een bewezen goed middel het bevorderen van de geestelijke en lichamelijk gezondheid. Maar soms ontbreekt de motivatie.

En daar kunnen we een handje in helpen.

Door met een hond te wandelen verlies je even de dagelijkse spanningen, en wandelen zorgt voor endorfine productie. Het is goed voor je spieren en gewrichten.. Kortom allemaal goede redenen. Bovendien maak je je hond er blij mee.

In de toekomst zullen er wandelingen worden georganiseerd. Die zijn bedoeld voor specifieke doelgroepen (bvb:instellingen voor mensen met een beperking of scholen en nog meer).

De wandelingen gaan door samen met een vrijwilliger met hond.

Meestal is het mogelijk om met meerdere leibanden op een hond te lopen, zodat er zowel veiligheid gegarandeerd kan worden als een echt "uitlaat-wandel-gevoel" bij de betreffende doelgroep.

We voeren dierenwelzijn heel hoog in het vaandel en daar ligt samen met mensen welzijn onze aandacht. We willen van de wandeling een ontspannende en leuke ervaring maken.

Dit onderdeel zal in de toekomst nog uitgewerkt worden en meer vorm krijgen.
Lezingen

lezing

Of is ons aanbod niet steeds een beetje een wisselwerking en gericht op zowel de beste honden als de beste baasjes?

Zeker in onze workshops en lezingen komen beide elkaar tegen. Zo waren we verschillende jaren te gast als spreker op het Kyno Congres in Nederland, zowel als het ging over thema’s over onze honden als over de baasjes.

Naast lezingen op grotere evenementen, proberen we ons vooral toegankelijk te houden in lezingen voor kleiner publiek met laagdrempelige thema’s.

Zoals ‘spel tussen honden’, ‘waarom doet mijn hond niet wat ie moet doen?’, ‘Hoe je je hond gelukkig maakt’. Daarnaast bieden we ook supervisie voor hondenscholen, therapeuten of andere professionals die met honden en/of mensen werken aan.

Hou onze agenda in de gaten om te weten welke lezingen gepland staan.

Of ben je zelf op zoek naar een spreker rond een bepaald thema? Neem dan zeker contact met ons op!

Prijs op aanvraag

Niet gevonden wat je zocht? Klik dan hieronder voor ons aanbod:

Voor honden

logo