Wie zijn wij?

Ons team bestaat uit Eva Lambrecht en een heel trouwe groep aan onmisbare vrijwilligers Eva haar werk groeide afgelopen 20 jaar vanuit de combinatie van verschillende opleidingen met veel praktijkervaring op diverse terreinen. Dit zowel in het werken met mensen, als het werken met dieren, als de combinatie ervan.

Als Maatschappelijk assistent (1999) en werkzaam in een gezinsvervangend tehuis volgde ze specialisaties bij IPRR rond Werken met moeilijke, kwetsbare en borderline persoonlijkheden (2001) en de Vierjarige opleiding Systeempsychotherapie (2001-2005) en meerdere kortere opleidingen en workshops bij o.a. Prof. Dr A.Dosen en Steve Moss.

Om met dieren te werken is volgens ons een goede combinatie nodig van een goed natuurlijk aanvoelen en ervaring, en degelijke scholing. In 2009 werd met glans de opleiding tot dierengedragsdeskundige gehaald binnen Postgraduaat Toegepast Dierengedrag bij Odisee en veelvuldige kortere opleidingen bij o.a. John Rogerson, Suzanne Clothier, Angela Stockdale, Ian Dunbar, … Praktijkervaring werd opgebouwd door het contact met ontelbare honden binnen Hondenschool Whisper te Rotselaar en individuele begeleidingen, werk binnen Het Stadsbeest (2010-2013), nauwe samenwerking als gedragstherapeut bij Davalon, en verbonden aan dierenbeschermingscentrum Born (NL).

Opleiding volgen gaat ook samen met opleiding geven. Eva is geregeld te vinden als spreker op bvb Kynotrain Nederland en als medeoprichter en opleider van de opleiding Dog Assisted Interactions bij Odisee.

Vrijwilligers

Vaker krijgen we de vraag om vrijwilliger bij ons te worden. Vrijwilligers zijn immers absoluut onmisbaar om ons werk goed te kunnen doen! We zijn immens dankbaar voor onze vrijwilligers die helpen bij de speurlessen, die hun hond in zetten bij trainingen of therapieën, als verrassing het gas maaien op het terrein, een deel van het papierwerk op zich nemen, … We zoeken momenteel nog honden om ons ploegje aan AAI-honden uit te breiden, of speelse honden om te bv in te zetten bij spelsocialisatie. Denk je dat je hond hiervoor in aanmerking komt en wil je af en toe wat tijd voor ons vrijmaken? Neem dan zeker contact met ons op.

Prijzen:


Praktisch:

Enkel na afspraak via nummer 0496 / 66.58.53, of via mail info@siriustherapie.be
De sessies vinden plaats op een trainingsveld in Rotselaar, of, na overleg, aan huis.
Ondernemingnummer 0627.636.817
BE53 9795 9077 3653